Saturday, May 06, 2006

Grillen im Park: Sommer in Berlin

De zomer is er, en dat was tijd.
Toen ik eind april laatst de tram opstapte richting luchthaven, hing een vochtige hitte in de straten. De zomer is sindsdien niet meer verdwenen. Knoppen aan de linden, kanstanjes en andere vele kruinen in de buurt zijn wellustig geexplodeerd tot frisse groene bladeren. En toen ik gisteravond richting Kreuzberg fietste voor het avondeten ter inwijding van michala's nieuwe woonst, wisselden behalve het statuut van het fietspad - een rijvak op 6-wegsbaan, of rood stripje op voetpad, ...- ook de geuren in de avondlucht: gras, jasmijnen, en de geur van bbq's.
In Berlijn zijn de parken talrijk, groot, en massaal gebruikt. Mensen badmintonnen, joggen, lezen, jembeën en bbq'en vooral (grillen in het duits). Draagbare bbq's, eten en drinken worden naar het park gesleept, en de voor Berlijn typische languit easy-going attitude krijgt de vorm van een camping/festival-sfeer, maar middenin de stad. En allen doen het, jong en oud, 'van het duitse volk' en 'van de duitse bevolking' (ok, instinker), chicky-micky en punk.
Mijn eerste bbq in een park (en niet op een dak zoals dinsdagavond bij juliette, zie fotosite) kan niet lang meer uitblijven...

No comments: